Tottenham este perfect până acum, dar este într-adevăr un concurent?

Spread the love

Este încă extrem de devreme în sezonul 2021-22 din Premier League, dar Tottenham Hotspur se află în fruntea clasamentului după Matchweek three, după ce a câștigat fiecare dintre primele sale trei meciuri, inclusiv o victorie oarecum neașteptată în deschiderea zilei împotriva campionului în apărare Manchester Metropolis . Metropolis a avut cea mai mare parte a mingii în meci și a fost echipa mai periculoasă pentru întinderi lungi, dar Spurs s-a apărat îngust și strâns și a rămas o amenințare constantă la contraatac, semnele distinctive ale abordării sale sub conducătorul anterior al lui José Mourinho, precum și actualul supervisor Nuno Espírito Santo.

În cele din urmă, londonezii de nord au obținut un gol prin atacantul Son Heung-min, care a încolțit un șut scăzut cu piciorul stâng din colțul drept al careului în colțul din stânga al plasei pentru a termina un contraatac devastator. Singurul gol – marcat într-un stil care a devenit prototip Spursian în ultimii ani – a fost tot ce avea nevoie Tottenham în cele din urmă. Lilywhites au urmat acea supărare timpurie cu o pereche de victorii cu 1-Zero asupra Wolves și Watford, ceea ce înseamnă că au luat suma maximă de puncte disponibile până acum, în ciuda faptului că au înscris doar un gol în fiecare meci și doar 1,25 goluri așteptate. la 90 de minute.

Mărimea eșantionului este în mod evident foarte mică, dar diferența de obiectiv așteptată a lui Tottenham la 90 este în roșu până acum la -Zero,05, plasându-l direct în mijlocul pachetului. Când echipele câștigă meciuri pe care ar trebui să le piardă sau să le tragă, este de obicei un indicator destul de bun că sunt un concurent serios – ia Liverpool în 2019-20, de exemplu – dar la un second dat, Spurs va trebui să-și dea seama cum să facă cel mai necessary lucru în fotbal (înscrie goluri) cu mult mai multă regularitate dacă speră să fie în cursa pentru titlu după prima lună sau cam așa ceva.

Menținerea angajării lui Harry Kane ar trebui să fie de ajutor. Vice-căpitanul și cel mai bun jucător al lui Tottenham a cochetat cu ideea de a se muta în nord-vest pentru a juca la Metropolis la începutul acestei veri (a fost un lucru cu totul dramatic, și poate că nu s-a terminat încă), dar în cele din urmă a rămas pus la Londra. O vară lungă plină de fotbal la Euro 2020 și lipsa de health au ținut-o pe Kane în afara meciului cu Metropolis – absența sa a intensificat speculațiile că se va mișca înainte ca fereastra de switch să se închidă – dar a făcut apariții în fiecare dintre următoarele două jocuri, inclusiv un begin împotriva Watford.

Kane nu a marcat încă, dar istoria sugerează că obiectivele vor veni: a marcat peste 20 în cinci din cele șapte sezoane full la Tottenham și nu a marcat niciodată mai puțin de 17. Și, deși o amenințare consecventă a golului este cu siguranță un atribut frumos, este nu singurul lucru pe care Kane îl aduce la masă: s-a transformat într-un jucător de elită în ultimele sezoane (în particular sezonul trecut) și o mare parte din acesta este parteneriatul său cu Son, care a fost periculos de mai multe sezoane, dar a înflorit în cel mai puternic unu-doi pumn în liga. Duo-ul a stabilit chiar și un file pentru cele mai multe goluri combinate marcate într-un sezon din istoria ligii.

Un subplot interesant atât pentru drama Kane, cât și pentru tot dinamismul Kane-Son este aparenta reapariție a lui Dele Alli, care părea să fie înghețată de Mourinho. La începutul carierei sale, Alli period considerat pe scară largă unul dintre cele mai strălucite tinere talente din Anglia. și este ușor de văzut de ce: El a contribuit cu 63 de goluri, plus asistențe în primele sale 106 meciuri pentru Tottenham. Leziunile i-au întrerupt dezvoltarea în 2018-19, dar avea doar 23 de ani – pe punctul de a intra în vârf – când Mourinho a preluat conducerea în noiembrie 2019. Deși Alli a apărut suficient de necessary la început, a făcut doar două starturi între Matchweek 1 și Matchweek 32 al celui de-al doilea sezon al lui Mourinho – iar Mourinho a fost demis după Matchweek 32. Totul a spus, Alli a jucat un complete complete de 239 de minute de fotbal sub Mourinho în 2020-21, în ciuda faptului că a rămas în cea mai mare parte sănătos. La un second dat, părea că Tottenham – și chiar echipa națională a Angliei – ar putea fi construite în jurul Alli. Dar apoi a devenit subiectul unui alt nemulțumire al lui Mourinho și dintr-o dată cariera sa părea în pericolul de a ieși de pe șine.

Din nou, este încă (extrem de) devreme, dar până acum sub Nuno, Alli a început fiecare meci și a jucat trei ani 90. Înainte ca Kane să se întoarcă la formația de begin, Alli a ocupat spațiu pe partea stângă a unui mijlocas de trei, poziție pe care o cunoaște, dar care nu este neapărat cea mai bună. Dar când Kane a fost repartizat în formația de begin împotriva lui Watford, Alli a jucat în spatele său în rolul său favorit de numărul 10. Este dificil să cuantificăm cât de bun a fost Alli între 2015-16 și 2018-19, deoarece a jucat în atât de multe poziții și este și mai dificil de prezis dacă își va recăpăta vreodată forma excepțională timpurie – dar dacă o va face și dacă Kane și Son rămân sănătoși, restul ligii ar putea avea multe probleme dacă toți încep să tragă în același timp.

Desigur, acele potențiale focuri de artificii ofensive s-ar putea să nu aibă importanță dacă Tottenham nu își poate da seama cum să limiteze capacitatea adversarului său de a crea focuri. Spurs a permis 28 de acțiuni de creare a loviturilor la 90 de minute până acum în acest sezon, a treia cea mai mare din divizie. (Hugo Lloris este, fără îndoială, cel mai bun stop-shot din Anglia – a condus liga în golurile așteptate post-lovitură minus golurile permise la 90 în două din ultimele trei sezoane – dar poate face atât de mult.) Echipele lui Nuno’s Wolves au fost întotdeauna extrem de zgârcit, clasându-se pe locul șase, al patrulea și al zecelea în acțiuni de creare a împușcăturilor împotriva per 90 în cele trei sezoane ale sale la conducerea în Premier League, așa că sperăm că versiunea sa de Spurs o va descoperi în cele din urmă.

Chiar dacă o fac, rămân alte semne de întrebare. Îl va aduce Nuno pe Tanguy Ndombele înapoi? Stilul lui Nuno de a contracara depinde în mare măsură de driblere bune, iar Ndombele este printre cei mai buni driblatori din lume. Este grupul central al lui Tottenham – care embrace Eric Dier, Davinson Sánchez, Joe Rodon, Japhet Tanganga și noul semnat Cristian Romero – suficient de strong pe partea defensivă a mingii pentru a susține un stil de fotbal care cedează cea mai mare parte a posesiei și, pe baza dovezi timpurii, permite opoziției încărcături și încărcături de acțiuni de creare a fotografiilor? Steven Bergwijn va progresa în genul de jucător pe care Spurs îl va spera sau va continua să fie uneori spectaculos, dar mai ales dezamăgitor? Și poate cel mai mare: va juca Kane la Manchester în ianuarie? Spronii au început excellent, dar, ca întotdeauna, rămân multe în aer.

Consultați ultimele noastre predicții de fotbal.

Supply