Republicanii nu sunt noi în mișcarea anti-Vaxx

Spread the love

La prima vedere, Melissa pare să îndeplinească toate criteriile de tip „granola crocantă”. Ea urmărește ingredientele pe toate produsele pe care le cumpără și folosește aplicații pentru a identifica orice nu este „curat”. Ea spune că se consideră vacantă.

„Nu sunt împotriva vaccinurilor pentru toată lumea”, mi-a scris ea într-un chat Fb Messenger. „[But] Sunt foarte neîncrezător față de companiile farmaceutice și acesta este principalul motiv pentru care ezit cu privire la vaccinuri pentru mine și familia mea. ”

Dar nu este tocmai de stânga. O studentă asistentă-moașă din Nebraska, Melissa a spus că este libertară și, deși există idei în stânga și în dreapta cu care este de acord, principala sa poziție politică este că „guvernul nu ar trebui să reglementeze lucrurile care nu îi rănesc pe ceilalți”.

Mișcarea modernă anti-vaccinare din America a fost adesea asociată cu un stereotip de mame de stânga, de coastă, albe, bogate – acele tipuri de „granola crocantă”. În ultimii ani, au apărut focare de boli care pot fi prevenite prin vaccinare, provocate de charge scăzute de vaccinare la copii, în locuri bogate și liberale, precum Marin County, California și Boulder, Colorado. Dar, în timp ce narațiunea publică s-a concentrat asupra acestor enclave de stânga, acestea erau departe de singurele regiuni afectate de focare de boli care pot fi prevenite prin vaccinare: comunitățile conservatoare de evrei ortodocși, dintre care unii resping și vaccinurile, au văzut și creșteri în cazuri, pentru exemplu.

Și sondajele din ultimele două decenii au constatat în mod fixed că republicanii sunt la fel de susceptibili ca și democrații să susțină puncte de vedere vacante. Așadar, în timp ce rezistența de dreapta la vaccinurile COVID-19 s-ar putea simți ca o față pentru cine este anti-vax în America, ambele părți ale diviziunii politice au fost întotdeauna acolo – dar acum părerile marginale ale unei părți s-au strecurat în curentul său principal. .

„Refuzul vaccinului a fost întotdeauna un loc în care stânga se întâlnește cu dreapta”, a declarat Jennifer Reich, profesor de sociologie la Universitatea din Colorado și autorul cărții „Calling the Photographs: Why Dad and mom Reject Vaccines”.

Deși anti-vaxxers au existat atâta timp cât vaccinurile, mișcarea modernă anti-vaccinare a apărut cu adevărat după publicarea în 1998 a unui studiu infam și retras de atunci în The Lancet care a susținut în mod fals că vaccinul împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (MMR) a cauzat autismul . În anii care au urmat – impulsionat parțial de sprijinul unor celebrități precum Jenny McCarthy – a început o nouă eră a temerilor legate de vaccin, cu mici, dar acerbe cohorte de părinți care refuză să își vaccineze copiii. Și sondajul a arătat în mod fixed acele mici cohorte incluse americani din stânga și din dreapta.

Luați o serie de sondaje de la Gallup, efectuate în 2001, 2015 și 2019. De fiecare dată, Gallup le-a adresat respondenților aceleași întrebări despre vaccinuri și, deși a existat întotdeauna reprezentare anti-vaccin în întregul spectru politic, cel mai latest sondaj a arătat o creștere a adoptarea punctelor de vedere anti-vaccin în rândul republicanilor și independenților.

La întrebarea cât de vital este ca părinții să își vaccineze copiii, foarte puțini sau deloc respondenți au spus că este „deloc” sau „deloc” vital în sondajele anterioare. Dar în 2019, eight% dintre republicani, eight% dintre independenți și 2% dintre democrați au spus că este „deloc” sau „deloc” vital ca părinții să-și vaccineze copiii.

Care latură a culoarului politic period Mai mult anti-vaccinul depinde într-adevăr de întrebare și sondaj. Într-un sondaj YouGov din 2013, 11% dintre democrați, 14% dintre independenți și 9% dintre republicani au spus că cred că vaccinurile provoacă autism. Dar într-un sondaj YouGov din 2017, 19% dintre democrați, 31% dintre independenți și 39% dintre republicani au spus că este „cu siguranță” sau „probabil” adevărat că vaccinurile provoacă autism. Un sondaj al Centrului de Cercetare Pew din 2015 a constatat că 9% dintre democrați, 10% dintre independenți și 5% dintre republicani au considerat că vaccinul MMR nu este sigur. Și într-un sondaj CBS din 2015, la întrebarea dacă părinților ar trebui să li se impună vaccinarea copiilor sau ar trebui să poată resolve singuri, 38 la sută dintre republicani, 34 la sută din independenți și 23 la sută dintre democrați au spus că părinții ar trebui să-și poată face proprii alegere.

Când sunt întrebați despre siguranța vaccinurilor, republicanii și democrații exprimă credințele care ezită la vaccin aproximativ la aceeași rată. Însă atunci când sunt întrebați despre mandatele guvernamentale, republicanii au mult mai multe șanse să adopte poziția de ezitare a vaccinului, potrivit Allan McCoy, profesor de sociologie la Universitatea de Stat din New York. Într-un studiu din 2018 publicat în Vital Public Well being, McCoy a comparat două sondaje Pew Heart referitoare la credințele privind vaccinul. El a descoperit că, cu cât un respondent period mai extrem din punct de vedere ideologic – indiferent dacă se află în stânga sau în dreapta – cu atât period mai probabil să creadă că vaccinurile sunt nesigure. Însă, întrebați dacă vaccinurile ar trebui să fie obligatorii sau lăsate în mâinile părinților, respondenții care s-au identificat drept „foarte conservatori” au fost cu 136 la sută mai predispuși decât „moderații” să creadă că ar trebui să fie alegerea unui părinte, în timp ce cei care au fost „liberali” și „foarte liberali ”erau 44 la sută și 13 la sută Mai puțin probabil să creadă, respectiv. Democrații și republicanii sunt aproape la fel de probabil să susțină credințe anti-vaccin, dar republicanii în particular de asemenea tind să fie împotriva mandatului vaccinului.

Dar dacă ezitarea vaccinului înainte de pandemie a fost relativ bipartidă, ezitarea vaccinului în jurul vaccinului COVID-19 nu a fost altceva decât. Sondajele și ratele de vaccinare au arătat că republicanii sunt mai puțin susceptibili de a fi vaccinați și mai probabil să spună că nu intenționează să fie împușcați decât democrații. Shana Kushner Gadarian, profesor de științe politice la Universitatea Syracuse, și colegii ei au efectuat un sondaj de panel de three.000 de americani în ultimele 18 luni. Gadarian mi-a spus că a existat o împărțire partizană asupra tuturor comportamentelor de sănătate (nu numai vaccinul, ci și purtarea măștii, spălarea mâinilor, vizitarea medicului) pe tot parcursul pandemiei.

“Partizanatul nu este singurul issue determinant, dar este cel mai puternic, cel mai consecvent issue determinant, chiar controlând vârsta, educația, unde locuiesc oamenii, câte cazuri COVID-19 sunt în zonă”, a spus Gadarian.

Această împărțire a vaccinului COVID-19 reflectă politizarea întregii pandemii, dar ce înseamnă pentru demografia mișcării anti-vaxx dincolo de COVID-19? Experții cu care am vorbit au spus că este prea devreme pentru a spune acest lucru și, până acum, nu au existat suficiente sondaje recente cu privire la credințele non-COVID-19 pentru a fi definitive. Într-un sondaj YouGov din iulie 2019, de exemplu, 14% dintre democrați, 21% dintre independenți și 28% dintre republicani au spus că este „sigur” sau „probabil” adevărat că vaccinurile s-au dovedit a provoca autism. Când YouGov a pus aceeași întrebare în iulie trecută, 11% dintre democrați, 18% dintre independenți și 27% dintre republicani au spus acest lucru.

Există șansa ca unii anti-vaxxeri de stânga să-și ghiceze poziția, având în vedere îmbrățișarea bruscă a pozițiilor anti-vaccin din dreapta. Însă Reich, care a studiat ani de zile părinții care ezită vaccin, a spus că, de obicei, nu se identifică ca „anti-vaccin”, în sine, și se simt mai puternic cu privire la idealurile lor – ca și cum un părinte este cea mai bună persoană pentru a lua decizii cu privire la sănătatea copilului – decât identitatea lor. Așadar, dacă republicanii susțin credințe similare nu va fi în mod necesar o provocare pentru părinții de stânga.

În schimb, este posibil ca rezistența republicană la vaccinul COVID-19 să se transforme în ezitare a vaccinului mai common, dacă identitatea politică a persoanei cere rezistență.

„Mă tem că politizarea ar putea amenința consensul social [currently] în favoarea vaccinării ”, a spus Brendan Nyhan, profesor de guvern la Dartmouth School. “Dacă începem să vedem că atitudinile față de vaccinuri sunt strâns legate de partidism și ideologie, am putea vedea o polarizare asupra vaccinării care ar amenința imunitatea efectivului asupra unei serii întregi de boli în timp.”

Din punctul ei de vedere, Melissa a afirmat că ideea că republicanii ar putea deveni mai ezitanți la vaccin nu este doar o ipoteză.

„Știu, pe baza unui chat de grup în care mă aflu, că unii republicani își reevaluează poziția față de toate vaccinurile”, a scris ea.

Supply