„Asta a dezlănțuit GOP”

Spread the love

Dar, a adăugat ea, nimeni cu care a vorbit nu este chiar aproape să abandoneze Partidul Republican pentru un Democrat acum. „Este mai degrabă un eyeroll dramatic”, a spus Zavala, care a lucrat anterior pentru o parlamentară de stat republicană. „De exemplu,„ Nu-mi vine să cred ce au făcut ”.”

În timp ce liderii republicani au pierdut un anumit sprijin în ultimele săptămâni, James Henson, directorul Texas Politics Mission, a menționat că scăderea ratingului de aprobare a lui Abbott a venit în mare parte din alegătorii independenți, care nu se prezintă în mod fiabil la vot. Politicienii republicani de aici par să nu fie descurajați de numărul current al sondajelor sau de reacțiile pe rețelele de socializare din stânga și mai motivați de alegătorii lor primari fermi. Abbott a convocat deja o a treia sesiune legislativă specială începând cu 20 septembrie, astfel încât Legislativul poate desena noi hărți ale Congresului și ale statelor. De asemenea, în dosar sunt restricțiile impuse studenților sportivi transgender și interzicerea mandatelor de vaccinare.

Strategul democratic național care a cerut să rămână anonim susține că democrații de stat se confruntă cu o serie de obstacole, cel puțin parțial proprii: nu există mesaje consistente care să atragă centristii și alegătorii independenți și ponderea tot mai mare a statului în latino, nici o strategie pentru a depăși GOP controlul alegerilor, nu există o bancă mare de candidați gata să ia legiuitorii republicani. Thompson a spus că și-a început grupul pentru că nu exista un alt loc evident pentru care să meargă. „Mi-aș dori”, a spus ea, „să existe o organizație care să se poată ridica împotriva a ceea ce se întâmplă în Texas chiar acum”.

Powered By Individuals, grupul lui Beto O’Rourke, care susține candidații democrați, a strâns 200.000 de dolari în săptămâna trecută, a declarat strategul democrat din Texas, Abhi Rahman. Și o mare parte din acești bani vor fi folosiți pentru a înregistra noi alegători și pentru a face acces la candidați. Dar majoritatea grupurilor democratice încă încearcă să-și dea seama cum să profite de creșterea energiei și a entuziasmului. “Încercăm să ne dăm seama cum arată activismul”, a spus Chris Lazare, directorul organizator al Actual Justice PAC și un alum al campaniei din Senatul lui O’Rourke din 2018.

„Democrații sunt puțin uimiți”, a adăugat Mike Collier, care a pierdut cursa locotenent-guvernatorului în 2018 cu 5 puncte procentuale și îl provoacă din nou pe reprezentantul republican, Dan Patrick, anul viitor. Texanii nu sunt străini de legislația conservatoare, dar, de obicei, reacția este mai dezactivată. Collier a declarat că a văzut un impuls current de strângere de fonduri în campania sa și că a petrecut săptămâna împingând e-mailuri și tweet-uri punând în evidență noua legislație republicană și vorbind despre probleme precum eșecul rețelei electrice a statului în iarna trecută și creșterea creșterii morților lui Covid.

David Cohen, cofondator al Ahead Majority, un grup național care se concentrează pe a-i ajuta pe democrați să câștige locuri de stat, a declarat că speră că evenimentele recente pot stimula un nou nivel de acțiune: „Ceea ce am văzut săptămâna trecută subliniază cât de critic este pentru Democrații să se trezească și să devină serioși în ceea ce privește construirea unei puteri pe termen lung și durabile în stat. ”

Texas a mai fost aici, desigur.

În 2013, statul a dezbătut o altă lege restrictivă privind avortul care impunea ca clinicile de avort să respecte standardele spitalului. Pe atunci, senatorul de stat Wendy Davis și Mizunos-ul ei roz au devenit celebrități naționale instantanee pentru că au blocat și blocau factura. Deși proiectul de lege a fost adoptat în cele din urmă, Davis a strâns aproape 1 milion de dolari în zilele de după filibusterul ei, exploatând o rețea de donatori de câțiva dolari pe care democrații credeau că vor transforma partidul și îl vor propulsa pe Davis asupra lui Abbott pentru postul de guvernator deschis.

Însă o serie de pași greși și timing nepotrivit – 2014 s-a dovedit a fi un an electoral val pentru republicani – a afectat campania lui Davis. A pierdut în fața lui Abbott cu peste 20 de puncte procentuale.

Davis mi-a spus la începutul acestei săptămâni că crede că s-au schimbat multe în Texas în cei șapte ani de la pierderea ei. Texas a adăugat milioane de rezidenți noi în ultimii ani, mai ales în orașele și suburbiile statului. În 2018, Abbott și alți republicani au pierdut județul Harris, care embody Houston. Multe dintre prevederile din proiectul de lege electorală pe care Abbott le-a semnat marți, cum ar fi interzicerea votului de 24 de ore, vizează direct măsurile de vot pandemice ale județului Harris din 2020.

Abbott însuși s-a schimbat. Când a candidat pentru prima oară în 2014, a tăiat figura unui republican moderat – period „un procuror basic adormit”, în cuvintele lui Thompson, care a fondat grupul anti-Abbott. „Părea atât de rece înainte”. În ultimul an, însă, cu amenințarea multiplilor provocatori primari republicani, guvernatorul s-a concentrat în mod clar pe apelul la alegătorii de bază ai GOP.

Davis crede că există o deschidere pentru ca democrații să rămână concentrați asupra mesajului conform căruia republicanii se adresează alegătorilor primari, ignorând în același timp chestiuni de bază, cum ar fi reducerea cazurilor Covid sau repararea rețelei electrice a statului. „Va fi cazul ca acesta să fie un apel de trezire pentru unii alegători republicani independenți și moderați să decidă diferit despre candidații pe care îi vor susține în următorul ciclu electoral?” a întrebat Davis, care a început o organizație nonprofit în 2016, numită Deeds Not Phrases, pentru a organiza tinere votante. „Sper că da.”

Reprezentantul statului Texas, Chris Turner, președintele caucului Home Democratic, vede o paralelă istorică diferită. În 2017, republicanii din Texas au pătruns din nou în problemele de război ale culturii conservatoare din acea vreme, adoptând o lege partizană a orașelor sanctuare și mai multe restricții privind avortul și dezbătând o lege care ar restricționa utilizarea băilor transgender. În 2018, democrații – parțial uniți de opoziția cu fostul președinte Donald Trump – au avut cele mai bune manifestări din ultimii ani. Au câștigat locuri în Congres și în Digicam de stat și Senat, au eliminat republicanii în conducerea județului Harris și au restrâns marjele în cursele la nivel de stat. O’Rourke a pierdut în fața senatorului GOP Ted Cruz cu mai puțin de three puncte procentuale. Când 2019 s-a desfășurat, parlamentarii statului republican au rămas departe de legislația cea mai controversată, concentrându-se în schimb pe reducerea majorărilor impozitului pe proprietate și investițiile în educație.

Anul viitor, Trump nu va participa la vot, dar noua legislație de stat va fi, a spus Turner. GOP din Texas „a mers prea departe în 2021 și prezintă un mare risc pentru plata prețului în 2022”, a spus el. El este „încrezător” că democrații vor avea o listă completă de candidați gata să tragă diferențe intensify între partide în noiembrie viitor; termenul limită de depunere este încă la câteva luni.

Pentru Thompson, acest second se simte diferit de anii anteriori, parțial datorită atenției naționale asupra Texasului. Ca răspuns la legea avortului, organizatorii din martie pentru femei planifică evenimente în toate cele 50 de state pe 2 octombrie. Sute de membri ai grupului Fb al lui Thompson au răspuns la o postare despre marș, împărtășind informații despre evenimentele locale din tot statul. Ea crede că oamenii din grupul ei sunt gata să voteze pentru orice democrat care se opune lui Abbott. „Ne-am săturat să pierdem”, a spus ea.

Dar, spun democrații, procesul de valorificare a săptămânii trecute abia începe. S-ar putea să aibă pur și simplu prea mult teren pentru a compensa și există o șansă reală ca 2022, mai ales cu un democrat la Casa Albă, să se dovedească la fel ca alegerile trecute – poate că Texasul va continua să devină mai violet, dar fără victorii majore pentru Democrații să arate. “Aceasta este o construcție lentă”, a spus Cohen de la Ahead Majority. „Nu este ceva magic în sticlă și se realizează”.

Supply