Anthony DeMattee primește premiul Edward S. Corwin din 2021 –

Spread the love

The Premiul Edward S. Corwin este prezentat anual de Asociația Americană de Științe Politice (APSA) pentru a onora cea mai bună disertație de doctorat în domeniul dreptului public.

Anthony DeMattee este absolvent de prima generație, tată de câine de salvare și fan pe tot parcursul vieții din Denver Broncos. În prezent, este cercetător postdoctoral al Fundației Naționale a Științei, sponsorizat atât de Direcția NSF pentru Științe Sociale, Comportamentale și Economice, cât și de Programul Drept și Știință. Cercetările sale se concentrează în principal pe politica interacțiunilor stat-societate civilă din țările în curs de dezvoltare, cu accent regional pe Africa de Est și Caraibe (Kenya și Haiti în primul rând). Disertația, proiectul său de carte și cercetările actuale studiază originile politice, politica judiciară și consecințele socio-economice ale legilor societății civile. El își finalizează ultimul an postdoc în timp ce este afiliat la Departamentul de Științe Politice de la Universitatea Emory.

Citație din partea comitetului de atribuire:

Societatea civilă de domesticire a lui Anthony DeMattee: Cum și de ce guvernele folosesc legile pentru a reglementa OSC este câștigătorul premiului Edward S. Corwin din acest an – un spectacol printre un grup impresionant de disertații nominalizate. Disertația lui DeMattee abordează îngrijorarea oportună că există o tendință în creștere de reglementări restrictive asupra organizațiilor societății civile care vizează menținerea guvernelor la putere și slăbirea opoziției democratice. El sugerează că, contrar înțelepciunii convenționale, legile care reglementează OSC-urile nu sunt noi și că regimurile nedemocratice adoptă adesea dispoziții permisive. Apoi își propune să explice acest puzzle. DeMattee teoretizează că „guvernele vor folosi legile OSC și acțiunile de aplicare a reglementărilor pentru a menține controlul politic și pentru a extinde legitimitatea” atât la nivel intern, cât și la nivel internațional. El sugerează că „regimurile de reglementare” ale OSC, în toate contextele politice, conțin legi care au atât dispoziții permisive, cât și restricții. Dependența de cale, influența internațională și politica locală modelează regimul de reglementare și schimbările sale, dar aplicarea guvernului și „regimul de reglementare de facto” care rezultă afectează OSC-urile și societatea.

Această remarcabilă disertație folosește cinci metode diferite și date colectate din 17 țări, pe o perioadă de timp cuprinsă între 1872 și 2019 pentru a explica „condițiile în care guvernele adoptă și aplică dispoziții legale permisive și restrictive”. Membrii comitetului au fost unanimi în entuziasmul lor pentru acest proiect și respectul pentru colectarea datelor implicate. Este o întreprindere enormă, care embrace lucrări de arhivă extinse și interviuri și patru seturi de date diferite. Folosind atât abordări cantitative, cât și calitative, DeMattee trece de la un studiu transnațional international la o comparație regională transnațională și se încheie cu un studiu de caz aprofundat într-o singură țară. Analiza este realizată cu atenție și prezentată în această lucrare bine scrisă. Suntem încrezători că această mare contribuție la disciplină va fi publicată și disponibilă pentru cercetătorii de drept și instanțe.

APSA mulțumesc membrii comitetului pentru serviciul lor: Dr. Lori J. Hausegger (catedră), Universitatea de Stat Boise; Dr. Paul M. Collins, Jr., Universitatea din Massachusetts, Amherst; și Dr. Matthew P. Hitt, Universitatea de Stat din Colorado.

Supply