Americanii au o lungă istorie a refugiaților care se opun. Dar majoritatea sprijină solicitanții de azil afgani.

Spread the love

Nu a durat mult până când voci proeminente asupra dreptului politic au început să stârnească temeri cu privire la cetățenii afgani care fug de preluarea de către talibani a țării și care vin în Statele Unite.

Fostul președinte Donald Trump a afirmat inexact că nu există „NICIUN VETING” dintre acești evacuați, întrebând: „Câți teroriști va aduce Joe Biden în America?” Autorul „Hillbilly Elegy” și candidatul senatorial din 2022, Ohio, JD Vance în mod related sugerat că examinarea aparent insuficientă a afganilor ar avea ca rezultat că SUA adăpostește „o grămadă de oameni care cred că ar trebui să arunce în aer într-un mall pentru că cineva și-a privit greșit soția”. Refugiații afgani au fost deseori descriși ca amenințări economice, culturale și de securitate națională și pe Fox Information, Tucker Carlson chiar denumind eforturile de relocare a evacuaților afgani din SUA drept „Operațiunea Change America Without end”.

Această frică nu este nici surprinzătoare, nici nouă. Există o lungă istorie a politicienilor care reprezintă în mod eronat refugiații drept poveri economice care prezintă amenințări culturale și / sau de securitate națională pentru SUA. război. În timpul campaniei prezidențiale din 2016, Trump s-a arătat în mod regulat împotriva politicilor de refugiați ale administrației președintelui de atunci Barack Obama, proclamând la Convenția Națională Republicană: „Nu le dorim în țara noastră”. Administrația lui Trump a făcut acest punct și mai clar, interzicând refugiații sirieni și reducând numărul whole de refugiați permiși în SUA cu peste 80%.

Aceste politici reflectă tensiunea istorică puternică a sentimentului anti-azil în opinia publică americană. Căutând în baza de date a Centrului Roper cu întrebări privind „refugiații” din anii 1930, se arată că americanii au sprijinit rar azilul pentru migranții strămutați forțat care caută un refugiu sigur în SUA Aproape două treimi s-au opus admiterii a 10.000 de copii evrei în SUA, care fugeau Nazismul în 1939. Chiar și după ce ororile Holocaustului au fost expuse în continuare în perioada postbelică, doar 27 la sută dintre respondenții la un sondaj Gallup din 1946 au susținut un „plan propus pentru a solicita fiecărei națiuni să primească un număr dat de evrei și altele. Refugiați europeni ”, comparativ cu 59% care au dezaprobat.

Opoziția publicului față de relocarea refugiaților în SUA a persistat pe tot parcursul secolului XX. Sondajele de la sfârșitul anilor 1970, de exemplu, au arătat în mod fixed că majoritatea americanilor s-au opus admiterii a mii de refugiați din Asia de Sud-Est în urma Războiului din Vietnam. În timp ce sprijinul poate varia în funcție de formularea întrebărilor, majoritățile s-au opus acceptării refugiaților maghiari în anii 1950, refugiaților cubanezi în anii 1980 și refugiaților haitieni în anii 1990. Același tipar a apărut din nou în 2015, când sondajele au arătat că puțini americani au dorit să primească refugiați care scapă de războiul civil din Siria.

Dar opinia publică asupra problemelor de imigrație s-a schimbat mult de atunci. Americanii au devenit, în normal, mai favorabili imigrației ca răspuns la politicile restrictive ale administrației Trump – o dinamică bine documentată în politica SUA în care opinia publică tinde să se opună pozițiilor președintelui. Ca parte a acestei schimbări generale, opiniile americanilor despre refugiați s-au schimbat în aceeași direcție. Sprijinul pentru acceptarea refugiaților musulmani din Siria a crescut în The Economist / YouGovsurveys de la 38 la sută în noiembrie 2015 la 52 la sută în aprilie 2017. Sondajul de la Universitatea Quinnipiac a arătat o creștere similară cu 12 puncte a sprijinului pentru admiterea refugiaților sirieni în aceeași perioadă de 16 luni (43 la sută, respectiv 55 la sută); și ponderea americanilor care spun că „SUA are responsabilitatea de a accepta refugiații sirieni” în sondajele Centrului de Cercetare Pew a crescut de la 40% în octombrie 2016 la 47 în februarie 2017.

Sprijinul public în creștere pentru refugiați în period Trump s-a extins dincolo de războiul civil sirian. Într-adevăr, procentul americanilor care au spus că primirea de refugiați civili care încearcă să scape de violență ar trebui să fie un obiectiv foarte sau oarecum essential al politicii de imigrație din SUA a crescut cu două cifre în sondajele Pew din decembrie 2016 și septembrie 2019 (61 la sută la 72 procente, respectiv). Între timp, ponderea respondenților HuffPost / YouGov care au spus că „SUA nu au responsabilitatea de a primi refugiați care fug din alte țări” a scăzut de la 54% în 2015 la 42% în 2019. Și sondajele din 2019 realizate de Gallup, CNN și Fox Știrile au arătat cu toții sprijin majoritar pentru acceptarea refugiaților din America Centrală în SUA

Contextul mai primitor este un motiv essential pentru care vedem acum un sprijin mai puternic pentru refugiații afgani decât solicitanții de azil anteriori. În ciuda acestui nivel ridicat de îngrijorare a fricii, sondajele timpurii pe această temă arată o opoziție relativ slabă față de relocarea afganilor în SUA. Majoritatea alegătorilor dintr-un sondaj din AugustMorning Seek the advice of au susținut relocarea refugiaților afgani în SUA, în timp ce doar o treime s-au opus. Sprijinul a fost și mai puternic în cel mai current sondaj de la Washington Put up / ABC Information, unde 68% au favorizat puternic sau oarecum SUA să primească refugiați afgani după verificări de securitate. Și americanii susțin în particular afganii care au ajutat forțele SUA în timpul războiului de 20 de ani, cu 81% dintre cei chestionați de YouGov / CBS Information spunând că ar trebui să îi ajutăm pe afganii care au lucrat cu trupele americane să vină în SUA

Acel puternic sentiment de obligație față de afganii care ne-au ajutat a împărțit și politicienii republicani. În timp ce unele dintre cele mai puternice voci conservatoare din țară suscită acum temerile față de refugiații afgani, mulți politicieni republicani au susținut că avem obligația morală de a-i accepta în SUA – în particular afganii care au ajutat direct eforturile americane în ultimele două decenii. Aceasta embrace mai mulți guvernatori republicani care au fost deja de acord să accepte refugiați afgani în statele lor.

Schisma din cadrul GOP face cu atât mai dificilă mobilizarea opiniei publice împotriva refugiaților afgani. Când liderii de partid sunt uniți într-o problemă, susținătorii lor tind să adopte aceleași poziții. Însă mesajele mixte cu privire la această problemă fac dificilă galvanizarea aceleiași opoziții unice pe care republicanii de bază au manifestat-o ​​din ce în ce mai mult față de celelalte politici de imigrație ale președintelui Biden. Acest lucru s-ar putea schimba, desigur, deoarece vocile reasonable din GOP au fost adesea înecate de aripa Trumpiană a partidului și, după cum sa menționat, opinia publică tinde să se deplaseze împotriva pozițiilor președintelui – este Biden, nu Trump, în White Casă acum.

Dar atâta timp cât câțiva republicani proeminenți se vor simți obligați să accepte evacuații afgani, va fi mai greu pentru cei de dreapta să-și schimbe sprijinul fixed pentru refugiații afgani care caută azil în SUA.


Supply